Previous
Next

Over ons

Gesmeerd, niet gegoten

Gonnie Taverne importeert het nieuwste van het nieuwste in vloerenland: Microcement

MICRO-WAT?
Microcement is een betonvloer die niet wordt gegoten, maar met de hand aangebracht. Daardoor is niet één vloer hetzelfde.

HET EFFECT
Een vloer die lééft. In een vloer van Microcement zit structuur door het handmatig uitsmeren van het materiaal. Daardoor ontstaan ook verschillende kleurschakeringen in de vloer, er zit beweging in.

VOOR WIE
Het is voor mensen die een natuurlijke en niet geheel effen look willen. Wij krijgen bijvoorbeeld klanten die een gietvloer hebben gehad en nu iets stoerdere willen. Of klanten die iets meer verfijnd zoeken dan beton.

DE ONTDEKKING
Mijn man en ik hebben een huis op Ibiza en wilde een terras van beton aanleggen. In een bouwwinkel ontdekten we Microcement. Het komt oorspronkelijk uit Argentinië, maar wordt ook veel gebruik in Zuid-Europese landen, zoals Spanje en Portugal. Het is niet zo grof als beton, en minder glad als een gietvloer. Vooral de natuurlijke uitstraling sprak ons aan.

FAMILIEBEDRIJF
Na het terras in Spanje was ons huis in Nederland aan de beurt. Vervolgens ben ik samen met mijn man begonnen met het importeren van Microcement in Nederland. Mijn zwager en zijn broer hebben zich in Barcelona laten opleiden voor het aanbrengen van de vloeren. We sturen dus geen applicatiebedrijf, maar doen echt alles zelf.

IN DE PRAKTIJK
Op een gladde ondergrond wordt het Microcement met spanen uitgesmeerd en in drie lagen opgebouwd. De verschillende lagen worden geschuurd en geïmpregneerd tot er een vloer ligt van drie millimeter. Een glanswas maakt de vloer af. Door de arbeidsintensiviteit en het drogen tussendoor duurt het proces in totaal 5 dagen.

VOORDEEL
Op een Microcementvloer kunnen krassen komen, net zoals op een gewone gietvloer, maar ze vallen wel een stuk minder op.

VOOR AL UW…
Woonkamers, keukens, slaapkamers, het kan eigenlijk overal. In onze showroom in Amsterdam (geopend op afspraak) zijn al deze verschillende toepassingen te zien.